FF8

via fantasysquare.com

Mondanám, hogy értekezzünk kicsit a klasszikusról, Squallról, Rinoáról, Seiferről és főleg Zellről, de ez most a másik FF8 lesz. Az, amit nem vártunk, az, aminek a létjogosultsága teljességgel megkérdőjelezhető és az, amelyik egészen a végéig tökjó és szórakoztató. Kár, hogy a végén agyonB… vágják nem csak a filmet, de kb. az egész széria “mondanivalóját”. Fast & furious. Így is szeretlek…

I could totally discuss the classic FF8, with Squall, Rinoa, Seifer and mailny Zell, but this is about the new one. The FF8 that we (I) did not look forward to, that pretty much should not exist at all and the one that was totally entertaining and pretty cool until the end. The end where they have not only messed up the film itself, but pretty much F*ed up the oh-so-deep message of the series. Fast & furious, you make me furious, but I still like you… *sigh*

Ja, egyébként, megint magánvélemény jön, csak, mert kedvem van kiírni magamból és hát, spoiler-veszélyes is a bejegyzés. Mindenki csak saját felelősségre olvassa.

Once again, this post represents my opinion, just becasue I feel like writing it out. Oh yeah, and SPOILER ALERT! You know you do not have to read this…

via movieweb.com

A halálos iramban, a maga kis suta módján király film lett. A Halálosabb irambant is szeretem, mert jó és kész (és Eva Mendes). Aztán jött a Tokyo Drift – ja, bocs Tokiói hajsza – , ami – lehet, hogy korábban erről már értekeztem – egészen értelmezhetővé válik attól a ponttól kezdve, hogy rájösz, a 27-nek kinéző – egyébként akkoriban, ha jól emlékszem, tényleg 27 éves csávó – egy 17 éves karaktert játszik. Aztán ugye a fejőstehén kizsigerelése nem állhat meg, jött a 4. rész (Halálos iram), amin, azt hiszem, amikor az 5. mozikba került, akkor kezdtem el drámázni, hogy én azt nem láttam! Aztán rájöttem, hogy de, moziban, csak olyan szinten semmitmondó sz@r, hogy el is felejtettem – nem érzem, hogy újra akarnám nézni. Az Ötödik sebesség volt, amit Ricsivel néztünk egy Beauty Forum után, annak a végén akadtam ki, hogy nemár, hogy képesek még folytatni. A 6. amiért a szívem szakad meg, mert valahogy csak nem jutottam el moziba megnézni, pedig nagyon megérte volna, ott váltottak az azóta is jól működő kicsit (képregény nélküli) képregényes, kicsit önmaga paródiája, de alapvetően látványos és pusztán szórakoztató jellegű vonalra. Aztán, ugye a 7. forgatása közben ez a kis kincs itthagyott minket, ami gondolom kasszasikert produkált a filmből és, akkor már megint azt hittem, hogy itt a vége. De nem.

The fast and the furious was a pretty nice film. Nothing deep, nothing artistic, but it was cool. I still love it. I also liked 2 fast 2 furious, becasue it’s cool (and of course because it featured Eva Mendes). Then came Tokyo Drift which is also pretty good once you come to realize the main character who looks like a 27-year-old guy (probably because he was played by a 27-year-old guy) really is 17-year-old. After the drifting experience they just could not kill the milking cow and came Fast & Furious. Why, oh why? When Fast five was about to get released I thought I missed Fast & Furious, I was furious, I didn’t know how that happened, then I realized I did watch it in the cinema and it was so crap I hardly remember it. Somehow I don’t feel I should watch it again. I watched Fast five with Ricsi after a Beauty Forum and I remember I got on his nerves with all my comments during the film and the end totally suggested the next one is coming up. Like, really? My heart breaks for Fast & Furious 6 – I don’t know how it happened, but I really missed watching it in the cinema, and it’s not good. That was the one which has switched to this new, a bit of its own parody type of comic-book adaptation style which is pure spectacular and entertaining. Then during filming Furious 7 this treasure died – I guess this made the film a blockbuster – and I thought it’s the end of the series. But, apparently, not.

via ign.com

Amikor a 8. első előzetese kijött, értekeztünk Titussal, hogy nemár, hogy jónak ígérkezik… Még a végén meg kell nézni. Nem tudom, ő megnézte-e azóta, kicsit el van havazva a lány mostanában, de én jól elmentem és megnéztem. És Havanna* és látvány és zene és vicces és annyira elrugaszkodott a valóságtól, hogy aki képregény adaptációkat néz lelkesen és megszólja ezt a filmet, azt pofán vágom, mert bár itt nincsenek köpenyes szuperhősök, de vannak repkedő autók és társaik, csak azért nem kell beszólni, mert előbb nem rajzolt formában jött ki. XD Igen, elvagyok. Ahogy elvoltam a film nézése közben is. Amikor a gyerek nevéről beszéltek, akkor az már előrevetítette a film szörnyű végét, de azért csak nem gondoltam, hogy képesek rá…

the fast and the furious, halálos iramban

via nydailynews.com

*Ahol emlékeim szerint totál nem vetkőznek így a lányok, de ezen, a repülő autókhoz hasonlóan, azért nem akadok fenn olyan nagyon. Mesét néztem, na.

When the first trailer (may have been only a teaser) was released of The fate of the furious we were surprised it might be actually worthy of watching. The plan was to watch it with Titus, but she’s pretty busy lately, so I watched it alone. La Habana, all the scenery, the music, the jokes, so unbelievable you feel like slapping any comic-book adaptation fans who might have a bad word for the fast & furious series. Like, it may not have superheroes in capes, but saving the world is still on agenda amongst an incredible amount of flying cars etc., who cares if there was no comic versin first? XD Yeah, fangirling mood: ON. I enjoyed watching the film, although the scene in which the baby’s name was discussed pretty much anticipated the terrible end. I still thought (hoped) they would not do that…

Most komolyan? 7 azaz hét filmen keresztül hallgattuk, ahogyan a családról papolnak ezerrel. Ezek után a nő, akit egyébként szeretett, szül neki egy gyereket, ami ugye egy jó dolog. Még csak komolyabb dráma sincs abból, hogy élete első számú szerelme időközben visszatért a halálból ezért szegény Elena repült. Ugyanezt a nőt, akit állítólag szeretett és szült neki egy gyereket, a szeme láttára megölik, erre az a megfelelő reakció, hogy a végén, amikor a gyereket egyben visszakapjuk, akkor nevezzük át arról a névről, ahogyan az anyja hívta, amíg az apja sehol nem volt, a barátunk nevére, aki egyébként a kishugunkkal él boldogan és békében. Mert, már bocs – nem bocs-, Brian tökre él és virul, Paul halt meg és ha Paulról akarunk megemlékezni, akkor talán nem így kellene.

fast & furious, halálos iramban

via telegraph.co.uk

Like really? Through 7 movies we’ve been listening to how family is everything. Then turns out the woman you (theoretically) loved gives birth to your child – which is something good. There’s no serious drama of the first love’s resuscitation* thus dumping poor Elena, she totally handles all these with grace. So, this woman who you loved and gave birth to your child dies in front of your eyes so what do you do? At the end of all the chaos and adventure, when you get the baby back, you rename that poor child from the name his mother used (thus, probably would have chosen for him in the first place) while daddy was nowehre in sight to your friend’s name. Your friend’s who meanwhile lives happily with your sister somewhere in peace. Like, Brian totally lives, Paul is dead. This was NO place to remember Paul like this.

*damn, this word… this spelling, OMG, no question why I don’t use it…

Nem vagyok anya, nem is tartom magamat valami extrém módon anyai érzésekkel átitatott embernek és sejtem, hogy mit akartak ezzel a momentummal, de szerintem azzal, hogy nekiállunk a kiscsávót ketteskézni, azzal pont a család szent ideológiát (és szegény Elenát) köpjük szembe. Ennyit nem érdemelt az a szerencsétlen karakter, hogy ha már ilyen emelt fővel viselte, hogy Dom úgy játszott vele, mint macska az egérrel – most kellesz -most nem kellesz, mégis itt van a régi, hogy a gyerek azt a nevet kapja, amin az anyja szólította? Komolyan ennyit nem érdemelt? Attól, aki szerint a család a minden? Idióták.

2 fast 2 furious, halálosabb iramban

via cinemagia.ro

I am not a mother. I don’t even consider myself to have extreme mothery feelings – I don’t even have a clue how we say this – whatever. I have a feeling I know why they did it, but with changing the baby’s name they pretty much spitted in the eye this ideology of “family is everything” – and Elena. Like, that character totally did not deserve this. From someone for whom family is everything. Idiots.

I’m thinking about which was the last film that made me so furious. I remember Rogue one had a serious effect on me, but that was different. I really can’t believe they could F* up a fun action movie this bad. Idiots.

Most azon gondolkodom, melyik film cseszett fel ennyire utoljára. A Zsivány egyestől kiakadtam, az rendben van, de az másfajta kiakadás volt. Nem tudom, melyik film volt, ami utoljára ennyire kicsapta a biztosítékot. Így agyonvágni egy egyébként jó kis akciófilmet. Idióták.

fast & furious, halálos iramban

4.bp.blogspot.com

És jön még 2 rész. Szappanopera. Meg jönnek a különböző karaktereknek a háttérsztorijai. Mondjuk, láttunk már ilyet, nem újdonság. Jó eséllyel, a következő két részt is moziban nézem majd. Nem kívánok olyan illúziót kelteni, hogy nem. De bahh… És pff… És pont elcsíptem a minap, amikor a MTV movie & TV awardson a Halálos Iramban széria generációs díjat kapott. Amit persze Vin Pablónak ajánlott és ez a fajta megemlékezés rendben is van így. 

Na jó, befejeztem. Kimorogtam magam. Már csak annyit, hogy csak én érzem úgy, hogy a Cipher hangzásában egészen hasonlít a Seiferre?

And 2 more films are coming. Soap opera. And as far as I know they plan on making spin-offs about given characters. Oh well, we’ve seen this before, but still. And I don’t want anyone to have false illusions, it’s pretty probably I’ll see the new ones in the cinema as well, but still… The other day I saw the part of MTV movie & TV awards in which the series got a generation award. Not surprising Vin Diesel remembered “Pablo” when accepting the award and this kind of remembering Paul is allright.

Okay, well, I’m done with my grumpy rant. One more thing, before I forget it, am I the only one who thinks Chipher kind of sounds like Seifer?

xoxo D.

U.i.: A képeket pont úgy válogattam, ahogy kedvem tartotta. Mondjuk, az első filmek a kedvenceim. Ennyi. XD

Ps. I chose the inserted pics, because I like them. Obviously I prefer the first films. That’s all.

Hallgassátok, szeressétek: / Listen to: Lucenzo ft. Don Omar – Danza Kuduro 

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s