Counterfeit! et al.

Na jó, és Zebrahead és Anti Flag és Billy Talent is. 🙂 De azért főleg Counterfeit. ❤

Okay, there was also Zebrahead and Anti Flag and Billy Talent as well. 🙂 But mainly Counterfeit! ❤

Fangirling mode: ON.

Mire egyáltalán rájöttem, hogy jön a Counterfeit, addigra az elővételes jegyek elfogytak, ráadásul senki nem ért rá vagy “nem ért rá” eljönni velem, szóval volt egy kis dilemmázás, hogy mennyire akarok én Counterfeitet élőben. Eléggé. 🙂

By the time I realized Counterfeit comes to Hungary all the early bird tickets were gone. And none of my friends had time and/or money to come with me, so I was kind of disappointed and I started to doubt if I wanted to see Counterfeit live at all.

A világ legnagyobb mázlistája lévén sikerült szereznem egy elővételes jegyet (3 nappal a koncert előtt), amiről kiderült, hogy még Hoppá! VIP is. Ez különösen azért jött jól, mert kicsit antiszoci voltam, a Hoppá! teraszon meg békésen elmorcoghattam, miközben szuper rálátásom volt a színpadra.

As I’m the luckiest girl on this planet I managed to get an early bird ticket (3 days before the show) which turned out to be a VIP one. So I ended up grumping (does this word exist?) around on the VIP terrace of Budapest Park. Yeah, I was in some mood that day, but I disturbed noone up there and the crowds didn’t disturb me either while I had a lovely view of the stage.

Zebrahead @ Budapest Park 2016 június 7 / June 7

Zebrahead

A Zebrahead féle punk zenéhez nekem hangulat kell. Akkor ott nem volt meg, szombaton a Nova Rockra meg az ő fellépésük után értünk csak oda, szóval nem derült ki, hogy aznap lett volna-e punk hangulatom. Ettől függetlenül jó kis bulit csináltak, Hello Kittyvel meg valami rózsaszín nyúl-disznóval. És úgy általában csak szimpatikusak voltak. Ez de hülyén hangzik, na mindegy.

Zebrahead and Anti Flag were both okay, but I felt like I had to be in a different mood for their music.

Az Anti Flag sem volt rossz, voltak igazán pozitív megnyilvánulásaik, meg voltak olyan pillanatok, amikor azt éreztem, hogy egyáltalán nem tudok azonosulni a polgárpukkasztó gondolatokkal, amiket közvetíteni kívánnak. Persze az sem kizárt, hogy félreértettem, amit hallottam, de annyira nem érdekel, hogy utána nézzek. Nekem hozzájuk is hangulat kell.

Billy Talent már lényegesen jobban megfogott. Az élményhez biztos, hogy hozzáadott a tény, hogy mire színpadra léptek besötétedett és a fények dobtak egyet a látványon. Ettől függetlenül is, Billy Talent elérte, hogy táncikáljak, vagy valami olyasmi. Szóval jó volt. 🙂

Billy Talent Budapest Park

Billy Talent

Billy Talent had been a lot better. It even made me kind of dance and well, it also added to the show that by the time they got on stage the Sun set. What can I say, I’m a sucker for show lights. But let’s get back to Counterfeit! *grins like crazy*

De térjünk csak vissza a lényeghez: Counterfeit! *vigyorog, mint a vadalma*

Elgondolkodtam rajta párszor, hogy Jamie Campbell Bower vagy a Counterfeit érdekel engem igazából. És mindannyiszor arra jutottam, hogy mindkettő. Ezért nem volt kérdés, hogy elmegyek-e egyedül is. Persze, Jamie egyértelműen kíváncsivá tett, és ha nem kattanok rá “Jacere”, akkor nem tudom meg, hogy zenél is (akkoriban még ugye az előző zenekara volt), meg ki tudja mikor hallottam volna először a Counterfeitről. De nem hiszem, hogy elmentem volna, ha nem olyan zenét játszanak, ami tetszik. És nagyon tetszik. ❤

I’ve wondered if I wanted to go and see the show only because of Jamie Campbell Bower. But I relaized no. Of course “Jace” got me curious of the band, but if I didn’t like their music I don’t think I would have gone all alone. And I just love their music, so awkward as it sounds Jamie is just a plus.

Kb. két maréknyi emberre számítottam a Counterfeit koncerten. Kapunyitás után fél órával, este 6-kor, úgy, hogy 23-án lesz egy éves az együttes… Voltunk vagy 5 maréknyian is. És Jamie… Azt hiszem egészen jól összefoglalható azzal, hogy egy iszonyatosan karizmatikus egyszarvú-láma energiabomba. Vagy valami ilyesmi. Az, ahogyan berobbant  a színpadra és elkezdte az egész estét, nem csak a koncertet, azt hiszem, az mindent meghatározott. Gondolkodom azon, hogy láttam-e már mást így végigtombolni a színpadon a koncertjét, de nem rémlik. Nem mintha eddig nem tudtuk volna, hogy túlmozgásos, de komolyan egy energiabomba. Kétszer jött le a színpadról a közönség közé, a koncert végén meg felmászott a Hoppá! teraszra. Mert csak. Én persze tökre nem voltam fent akkor, de szeláví.

Counterfeit started the evening. At 6pm. Half an hour after opening the gates. And the band only turns 1 year old on the 23rd. Oh well, I expected like two handful of peoples to show up in front of the stage, but there were quite a nice amount of people there. And Jamie really started the whole evening, kind of set the stage on fire, or exploded it or however I should put it… Like he’s a charismatic unicorn-llama energy-bomb. Or whatever. He’s been extremely energetic up on stage and down amongst the audience where he’s been twice during the concert and he just finished off the concert climbing up the VIP terrace. Oh well… He’s a true energy-bomb.

Counterfeit Jamie Campbell Bower Budapest Park

Counterfeit ❤

Óriási rajongásom közepette nem mentem hátra a backstage-hez, ahol fényképezkedett egy ideig, fentről vigyorogtam csak. Aztán fentről szúrtam ki az együttes többi tagját is, amikor kijöttek koncerteket hallgatni. Amit eléggé furcsálltam azok az “őrült” Counterfeit rajongó lányok voltak a vállukra terített Hungary ❤ Counterfeit zászlóikkal. Ott álltak 2m-re a srácoktól és rájuk sem néztek. Mármint komolyan. Vered a melled arra, hogy rajongó vagy és nem ismered meg az együttes azon tagjait, akik nem Jamie Campbell Bower, vagy mi? Furcsa-furcsa.

Being in less of a fangirling mood I haven’t gone to the backstage where Jamie was making selfies with the fans, I was totally fine smiling down at the happenings from the terrace. From up there I’ve spotted the other Counterfeit guys when they came out of backstage to enjoy the other shows. Cool. What I found absolutely weird were some fangilrs. With home-made Hungary ❤ Counterfeit flags on their shoulders staning like 2m from the guys and not even looking at them. Like what? You say you’re a huge fan and then you don’t even recognize the band members if they are not Jamie Campbell Bower or what? Weird…

Filóztam rajta, hogy lemenjek-e köszönni nekik. De végül arra jutottam, hogy nagyon sután érezném magam és különben sem nagyon tudnék nekik mit mondani azon kívül, hogy király volt a koncert és hogy hol hagyták Sam-et? Meg esetleg, hogy megölelgethetem-e őket. Ami tőlem megint kicsit furcsa, de ez van. A rajongó mód teljesen kiszámíthatatlan dolgokat hoz ki belőlem.

I was wondering if I sould go up to the guys, but it felt weird. Like they are strangers to me and I… What could I have said? Thanks for the concert it was totally cool. And I could have asked where Sam was. And maybe I would have asked them if I could give them a hug which is weird from me, but fangirling makes you do weird things.

A Jamie-rajongásom egy kicsit mondjuk megingott. Ami azt illeti, lesokkolt, hogy úgy köp, mint egy láma, meg ugye időnként rájön az ember lánya, hogy rajongásának tárgyai is csak emberek. De aztán kialudtam magam (Haha! Nem.) és a koncertélmény – ami nagyon, nagyon rendben volt – helyreállította a rendet.

Concerning my Jamie-fangirling… It kind of shocked me that he spits like a llama. But you know how it is with fangirling. There are the moments when you just realize they are humans too. That’s not necessarily the best feeling, but I slept on it and realized that the concert was way too good to worry about him being a llama so my inner peace (and fangirling) is back.

Összességében, nagyon nagyon remélem, hogy sok Counterfeit koncertre sikerül még eltolni az arcom. Simán a legjobb koncert volt a négy közül és vitathatatlan, hogy ebben Jamie kisugárzása is benne volt. De bakker, ez a csávó egy energiabomba. És simán átadja. És hallgassatok ti is Counterfeitet!

I just hope there will be a number of Counterfeit concerts I attend. It totally was the best concert of the evening and yes, Jamie’s aura surely added to it, but he’s an entertainer. A pretty good one. So, just listen to Counterfeit, okay?!

xoxo Dorie

ui.: Kicsit sajnálom, hogy nem voltam valami fotózós hangulatban. Bezzeg éjjel a konyha ablak megint megihletett… Ennyit a sminkemről meg a cuccomról… Egy kicsit rózsaszín párduc… vagymi… a sminkem sem volt valami extra, szóval nem nagy dráma, de akkoris…

ps.: I regret not making more photos. Either of the shows or of my make-up and outfit. Okay, well… None were anything special, but still. Of course arriving home the kitchen window made me take a selfie…

xD

uui.: És igen. Én ezt vállalom. XD

pps.: Yes, I totally just made that public. xD

Mentés

Mentés

Mentés

1 thought on “Counterfeit! et al.

  1. Pingback: Alice Cooper: Fezen vs. Nova Rock (Hun only) | D for Diamond

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s