Filmélmény… / How I see films…

Miután az előző bejegyzés írása közben kicsit túlzásba vittem a “mit láttam mostanában” részt, ezért minimális némi módosítással inkább új bejegyzést csinálok belőle. Úgyis éppen van kedvem írni.

While writing my previous post, I’ve found myself writing a bit too much about films I’ve watched lately. So I decided to just make it a separate post, I feel like writing anyway…

The_Knot-972583775-largeAz önmagában elég vicces, hogy a Házasokk! még csak most érte el a magyar mozikat. Az már kevésbé, hogy maga a film viszont közel nem hozta azt a szintet, amit vártunk tőle. Ennek ellenére az Esküvő Trend magazinnak ezúton is köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettünk a premier előtti vetítésen! És még azt sem tartom kizártnak, hogy ha nem magyar szinkronnal néztük volna a filmet, akkor tetszett volna. Miután kijöttünk a moziból még fél este azon elmélkedtünk, hogy bár unalmas volt a film primitív poénokkal tele, azért lehet, hogy angolul is kellene neki adni egy esélyt. Majd, egyszer.

Funny thing is, The Knot just hit Hungarian theartes. We’ve watched it with Hungarian dub, which may not have been the luckiest thing. We’ve been wondering half evening about the chances of the dub killing the original British punchlines, but in Hungarian it’s just primitive and boring.

Ha már esküvős filmmel kezdtem, akkor megemlítem, hogy megnéztem a Koszorúslányok című szörnyűséget is. Nem mostanában, de ha már külön bejegyzést szentelek filmélményeknek, akkor belefér, hogy figyelmeztessem az idetévedő olvasót, hogy ne pazarolja az idejét erre a szemétre. Utoljára azt hiszem a Szex és New York valamelyik moziverzióját nézve esett meg velem, hogy az egyetlen poén, amin kínomban beröhögtem az egy fosós poén volt… A Koszorúslányok nagy fosós jelenete a legkevésbé sem vicces, ellenben később a filmben van egy visszautalás, ami mosolyt csalt az arcomra. És így ennyi. Ha már úgyis kétszer használtam a szót, akkor elfér harmadszor is az egész film egy nagy rakás fos. Miért néztem végig? Mert volt benne pár pillanat, amikor megcsillant a remény, hogy kihoznak belőle valami jót. De nem.

f4133_bridesmaids-1-912409As I started with a wedding themed film, I should mention that I’ve also watched Bridesmaids. Not lately, but as this post is about film experience, I should warn anyone reading this not to waste their times on this crap. The last time the only funny scene (more like moment) I found in a film was realted to diarrhea was one of the Sex and the city films. Now, the diarrheal scene in Bridesmaids is not funny at all, but later they refer back to it and that’s kind of made me smile. Why I watched it? There are few moments which raise hope that the story is turning into something good, but no.

Chronicle-PosterEgy másik furcsa film, amit láttam Az erő krónikája. Kerestem valami nézhetőt, aztán a szuper erő + Seattle kombó megfogott. Elég alacsony költségvetésűnek tűnt, amivel egyébként nincs is baj, ráadásul sokkal jobb film, mint amilyennek elsőre látszik. Szerintem. Igen érdekes kérdéseket vet fel, magánéleti problémákról, az azokhoz való hozzáállásról, a hatalomhoz jutásról és arról, ez hogyan változtatja meg az embert. Ha a kis lelketek valami könnyed, vidám filmre vágyik, happy enddel meg minden, akkor Az erő krónikája nem a legjobb választás.

Another strange film I saw was Chronicle. I was just searching for something to watch and it seemed interesting with the super powers thingy and the story placed in Seattle. Although it’s a low budget (or at least to me seems like that) film it’s a lot better than you’d think it is. Raises really interesting questions about dealing with personal life problems, getting hold of (super) power and handling it. If your soul desires some easy to consume story with happy ending, do not watch Chronicle.

És ha már a szupererőnél tartunk, azt hiszem Húsvétkor futottam bele a Krrish című indiai filmbe. Igen, indiai szuperhősös, gonosz tudóssal, sikeréhes riporterekkel, drámával, szerelemmel, rengeteg színnel és persze énekkel és tánccal. Imádom! Oké, azt azért be kell vallanom, hogy oda vagyok meg vissza a keleti humorért és lehet, hogy azért élveztem ennyire a filmet, mert a három órából csak az utolsó órát láttam, de nagyon jó! 😀 Egyébként a női főszereplő Priyanka Chopra, a 2000-res év világszépe (nem véletlenül), akiről anno az egyik “Ez történt a héten…” cikkemben is megemlékeztem és, akit most láttam először filmben.

Thinking about strange films and superpowers, I came across and watched this Indian movie Krrish. Yes, it’s an Indian film with evil scientists, reporters hungry for the huge story, a lovable pure hearted super-hero, drama, love story, lots of colours and of course, singing and dancing. Awesome! I have to admit I’m a sucker for Eastern humour and I may have enjoyed it so much because I only saw the last hour of the three-hour film, but it was cool. Side note: It was the first time I saw Priyanka Chopra in a film (plays the lead female role), she’s so beautiful, no wonder how she’s been chosen Miss World in 2000.

Az Elhajlási engedély a másik film, ami meglepett. Valami könnyű kis szórakoztató vackot akartam nézni, amin nem kell gondolkodni és a CERN részecskegyorsítóról szóló dokumentumfilmen kívül ez volt az egyetlen nézhetőnek tűnő műsor a TV-ben. És ugye a CERN doku kevésbé nevezhető könnyűnek és valószínűleg gondolkodásra sarkallt volna… Szóval adtam egy esélyt Owen Wilsonnak és társainak és jó volt. Határon táncol végig, mégsem lép át a teljesen érdektelenül hülye amerikai film kategóriába.

Another film I was (positively) surprised by is Hall Pass. It’s been a lot more entertaining than I expected it to be. Maybe because I was in mood for it. It’s been dancing on the edge of something stupid I’d totally skip watching, but remained on the right side of the line.

És most rájöttem, hogy ez így megint túl hosszú lett, szóval majd jön a folytatás. Addig is jó filmezést!

And now I realized it’s still too long, so here’s the end of the first post and the rest is coming. So long my dears,

xoxo Dorie

Hallgassátok, szeressétek / Listen to: Snow Patrol – Just say yes

2 thoughts on “Filmélmény… / How I see films…

  1. Pingback: Filmélmény… / How I see films… #2 | D for Diamond

  2. Pingback: Sleep is for girls | D for Diamond

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s