MakeupGeek kihívások /MakeupGeek challenges

MakeUpDorie pink aqua purple look

pink, aqua & purple

Akik egy kicsit jobban odafigyelnek a sminkes témákra, azoknak nem lesz újdonság a MakeupGeek név. Marlena talán az első olyan YouTube guru volt, aki rendesen üzletet épített a csatornájára, alkalmazottakat vett fel, hogy a csatorna és a honlap is, nomeg az idővel szépen felépített márka és webshop mind úgy működjön, ahogyan az elvárható, vagy egy kicsit jobban. Saját bevallása szerint inkább a mindennapi embereknek szeretne segíteni, őket szeretné megtanítani arra, hogy a smink nem egy maszk, nem egy álca, ami mögé el lehet bújni, a smink egy eszköz arra, hogy a természetes szépségünket kiemeljük. Ámen.

MakeUpDorie green arrow zöld íjász make-up look smink

superhero

Those who pay a bit of attention to the make-up world will (most probably) find the name MakeupGeek familiar. Marlena might have been the first YouTube guru who built an actual business on her channel. She hired people to help the management of the channel and the website, as well as the slowly but surely built brand and its webshop. She considers herself as someone who helps ordinary people with make-up. She wants to teach people that make-up is not a mask or something to help hide you from the world, it’s a tool that can be used to enhance your natural beauty. Amen.

 

MakeUpDorie only with eyeliner look / csak szemceruza smink

only with eyeliner / csak szemceruza

Jó pár éve követem figyelemmel Marlena tevékenységét és a MakeupGeek fejlődését és, amikor éppen alkotós hangulatomban voltam, akkor rá-rá néztem a régebben heti, aztán havi rendszerességgel kiírt kihívásokra. Minden hónapban más téma, más játék. Eleinte nem volt, aztán már díjazás is lett, hogy ösztönözze a részvételt, de alapvetően nem a díjakról szólt, hanem arról, hogy fejlesszük magunkat, merjünk nekiállni és kísérletezni.

I’ve been following Marlena’s and MakeupGeek’s development for years and when I felt like I checked on the challenges on her site. They started as weekly challenges, then became monthly ones. First there was no prize, then there were some prizes to encourage people to join the fun. However these challenges were not about the prizes, they were about pushing your limits, experimenting with make-up and personal development.

MakeUpDorie clairvoyance look

Halloween: clairvoyance

Sajnos januárban úgy döntöttek, hogy a kihívásoknak véget vetnek. Igaz, ahogy így végignézem, miket sikerült produkálnom, lehet, nem is akkora baj. Úgy látom, hogy mindig komolyan vettem a feladatot és nekiálltam kísérletezni, hogy valami közepesen gyenge eredménye legyen a munkámnak. xD Na, nem baj. Senki nem lehet tökéletes, még én sem. És a sminknek megvan az az őrült nagy előnye, hogy le lehet mosni és újra lehet kezdeni.

Unfortunatley this January they decided on finishing these challenges. As I look through the looks I’ve created, well… Seems like I took them serious and I experimented with some average results. xD But no big deal. Noone’s perfect, not even me. And make-up has a huge pro, you can just wash it off and start the whole thing over.

Mindenesetre a lényeg az, hogy kísérletezni, játszani jó, mert így fejlődünk. A hibákból tanul az ember lánya és az ebben a bejegyzésben felvállalt alkotásaimból rengeteget tanultam.

MakeUpDorie nebula

nebula

Anyway, the point is that experimenting, playing with make-up is good, because it enhances development. We learn from our mistakes and I myself have learnt a lot from creating the looks undertaken in this post.

Érdemes egyébként körülnézni a Makeup Geek birodalomban, Marlena oktató videói könnyen követhetőek és rengeteg ötlettel szolgálnak, akár nappali, akár alkalmi sminket készítenétek magatoknak. Amim pedig Makeup Geek termékem van, azt mindet szeretem. A szemhéjpúderek nagyon jó minőségűek, a géltust imádom, a rúzsok nem rosszak, de azért találkoztam már jobbal. És asszem ezzel be is fejeztem. Szép napot! 🙂

MakeUpDorie metallic make-up look

metallic

It’s worth having a look at the Makeup Geek empire, Marlena’s tutorials are easy to follow and serve as great inspiration either for day- or night make-up looks. I’m also satisfied with the products I’ve got from her line. The eyeshadows are great quality, lovely colours, the gelliner is absolutely awesome and the lipsticks are fine too, however they are not the best. And I think that’s all. Have a lovely day! 🙂

xoxo Dorie

Hallgassátok, szeressétek /Listen to: The Crystal Method – Starting Over

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s