(NaNo)WriMo 2013

Kihívás elfogadva. Csak, hogy szépen, magyarosan fejezzem ki magam. Írtam az előző bejegyzésben, hogy meglátjuk, mit hoz a november. Mert ugye a november, az a NaNoWriMo hónapja… Én pedig, a változatosság kedvéért egy kicsi átértelmeztem a szabályokat, szóval az én kihívásom simán csak WriMo lesz. De mi is az a NaNoWriMo?

Challenge accepted. In my previous post I said we’ll see what November is about to bring. Because November is the month of NaNoWriMo. However I tailored the rules to my own ideas so my challenge is simply WriMo. But first, let’s see what NaNoWriMo is.

A NaNoWriMo (National Novel Writing Month) egy kihívás, amiben egy hónap (november) alatt egy 50.000 szavas regényt kell(ene) megírni. Miért? Mert buli. Mert vannak sokan, akik szeretnek fantáziálni, mert vannak sokan, akik szeretnek írni és ezek között az emberek közt olyanok is akadnak, akik egy ilyen kihívásra rávágják, hogy a hülye is meg tudja csinálni. Mert buli. ;P

NaNoWriMo is the National (by now international) Novel Writing Month which expects you write an entire novel of at least 50.000 words during November. Why? Why not. It’s fun. And it’s quite some challenge too, because 50.000 words are a lot. Especially if you want your novel to be a good one. You’ll find a lot more information about the challenge on the official site along with a lot of tips, tricks and help to keep typing. You’ll also find a lot of blogposts on the topic, I’ll let you search for those, but I’ll share this lovely video of Susan’s here. She used to be part of the beauty community, but by now she’s focusing on her writing instead of cosmetics.

A fenti videóban egyébként egy volt youtube “gurut” üdvözölhetünk, aki, miután az élete tragikus fordulatot vett, bezárta a dekorkozmetikai vállalkozását és írásra adta a fejét.

Visszatérve a lényegre, jelzem, 50.000 szó mocskosul sok. Regény formában pedig még többnek tűnik. Nem árt, ha van eleje, közepe és vége, nem árt, ha van benne cselekmény, következetesség, logika stb. A NaNoWriMo hivatalos oldalán és a magyar HuNoWriMo oldalon is rengeteg segítséget, tanácsot, ösztönzést kaphatnak azok, akik úgy döntenek, nekivágnak. Ezen kívül rengeteg blog foglalkozik a témával, sajnos a leghalványabb fogalmam sincs, hol keressem azt a pár évvel ezelőtti bejegyzést, ami egyrészt gyönyörűen vázolta a kihívás mibenlétét, másrészt tette ezt olyan stílusban, hogy szanaszét röhögtük magunkat rajta. Helyette viszont találtam ezt a buzdító kis játékot, érdemes megfontolni. Mert bár vészesen fogy a napok száma, azért ha valaki elszánt, akkor még behozhatja a lemaradást. (Például én is.)

NaNoWriMo was established in 1999 and we found out about it a few years later. We’ve been thinking about trying it and I first did so two years ago. I failed. But no big deal, I at least tried. This year I decided to change the rules to my own needs and I’ll leave the novel part out. My challenge is to write 50.000 words during November. Of course I’m not counting my chats and correspondings, but I hope the WriMo challenge is going to help my running the blog.

A NaNoWriMo egyébként 1999-ben jött létre, mi pedig már pár évvel később rá is akadtunk. A barátnőim nevében nem nyilatkozom, de én két éve szántam el magam, hogy nekimegyek és megcsinálom. Bukta. Na, nem baj. Legalább megpróbáltam. Idén úgy döntöttem, saját igényeimnek megfelelően átszabom a szabályokat és a regény részt kihagyom a játékból. A cél: novemberben 50.000 szót írni. Ebbe persze a mindenfelé chatelések, levelezések nem számítanak bele, ellenben remélem, hogy a blognak jót fog tenni az idei WriMo.

xoxo Dorie

Hallgassátok, szeressétek / Listen to: Alice Deejay – Fairytales

Advertisements

3 thoughts on “(NaNo)WriMo 2013

  1. Pingback: Ennyi volt. Új blog! / This is the end. New blog! | The WORLD is MINE

  2. Pingback: Sminkversenyek / Make-up contests | D for Diamond

  3. Pingback: (NaNo)WriMo 2013 | The WORLD is MINE

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s