+tippek az állatkertezéshez / +tips for visiting Sóstó Zoo

struccAz előző bejegyzésemben áradoztam nektek egy sort a nyíregyházi vadasparkról és az állatimádatomról. Remélem felkeltette eléggé az érdeklődéseteket, vagy megadta az utolsó lökést, hogy felkerekedjetek és meglátogassátok a park imádni való állatait. Ebben a bejegyzésben a szállással és a kajával kapcsolatban írom le a tapasztalataim, hátha segítek vele valakinek.

In my previous post I have been raving about Sóstó Zoo. Now here are a few tips based on my experience concerning accomodation and food. Maybe it’s gonna be helpful for some of you.

Érdemes a Dzsungel hotelben megszállni, mert a szoba árában benne van a park-belépő is, közelebb meg úgysem találtok szállást. A szoba, ahol mi voltunk teljesen rendben volt, az ágyba nem esett nehezemre belefeküdni, a fürdőszoba is elfogadható volt. (Igen, hisztis vagyok az ágyakra is, a fürdőszobákra meg aztán főleg.) Fontos, hogy a szobát csak 14.00-tól lehet elfoglalni és csak ezután léphettek be a parkba a szállodán keresztül! A szobát elhagyni 10.00-ig kell, de ezután is bemehettek még az állatokhoz.

mosómaciI recommend staying at Hotel Dzsungel which is not only by the side of the zoo, but the entrance is included in the price of the room. The room we stayed in was nothing special, but tidy and nice. I’m pretty choosy when it comes to beds and especially when it comes to bathrooms and our room was totally fine. It’s important that you can occupy your rooms no sooner than 14.00pm and only after that you can enter the zoo through the hotel. You should leave the room by 10.00am, but you still can enter the zoo after that.

A reggeliért külön kell fizetni és kontinentális büféasztal van. Kényelmesnek kényelmes, elém nehéz olyan választékot rakni, hogy ne találjak benne ehetőt, de ha nem vagytok oda a felvágottakért, a dzsemmért, a műzliért, az omlettért és a virsliért, akkor inkább hagyjátok ki. A kávé állítólag nem volt jó, de engem csak az érdekelt, hogy van forró víz és fekete tea.

You need to pay separately for the breakfast which is continental buffet style. It’s comfortable to have your breakfast there, but if you’re not into cold buffet, jam, cereals, omlette, etc. then just skip it. I was told the coffee wasn’t good, but I was only interested in them having hot water and black tea.

hópárducA recepción két közeli étteremhez is kaphattok kedvezmény kupont: az Igrice csárda rögtön a hotel mellett van, a Vadász csárda kicsivel távolabb, de sétálva is megközelíthető. Mindkét helyen finomat ettem, magánvélemény: az Igrice csárda jobban bejött.

At the hotel’s reception you can get discount coupons for two restaurants nearby. Igrice csárda is right across the street, Vadász csárda is a bit further away, but still in walking distance. (Very personal note: I had nice meals at both places, however I prefered the one I had at Igrice csárda.)

Szintén séta-távolságra a Hotel Dzsungeltől találjátok a 424 éttermet. Ez már egy kicsit magasabb árkategória, de jó kis hely. Olyan finom steaket ettem… Vacsi után jó játék a “keresd a mozdonyt” – megsúgom a főút túloldalán a bokrok közt bújt el. Nem mintha kicsi lenne a 275-ös gőzmozdony, ami ki van állítva, de állítólag* csak kb. feleakkora, mint a 424-es volt, amiről az étterem a nevét kapta. (*Ezt egy olyan ember mondta, aki gyerek korában még 275-ös húzta vonattal járt iskolába, szóval én hiteles forrásnak tekintem.)

vonatoznak / playing train XD

vonatoznak / playing train XD

424 Irish Pub and Restaurant is also in a walking distance from Hotel Dzsungel, however it’s a bit fancier and a bit more expensive than the other two. I had an awesome steak there… awww… After dinner you can go find the steam locomotive 275 (opposite side of the road behind the bushes) which is said to be ~half size of the 424 locomotive after which the restaurant was named.

Hát, részemről ennyi. Nem fotózgattam a kajáimat, meg a helyeket sem. Szóval érjétek be állatos képekkel, átkattintva a honlapokra találtok képeket az éttermekről. Ha tudtok még okosságot mondani, ami másoknak segíthet, ne tartsátok magatokban.

So, that’s it for now. I didn’t take pics of my plates. Nor about the places. Click through to the sites of the restaurants, google translater might give you some help with the texts and you’ll see the pictures.

xoxo Dorie

2 thoughts on “+tippek az állatkertezéshez / +tips for visiting Sóstó Zoo

  1. Pingback: +tippek az állatkertezéshez / +tips for visiting Sóstó Zoo | The WORLD is MINE

  2. Pingback: Beautiful day | D for Diamond

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s