koncert / concert: Kőhegyi Dávid et al

Már megint koncerten voltam. De jó nekem. 🙂

És tényleg. Mert Kőhegyi Dávidot hallgatni jó. Az meg főleg, amikor kis késéssel végre beesek a koncertre és integetek neki, hogy “Megjötteeeem!” ő pedig szuper-cukin lemosolyog rám a színpadról. Hehe. Hát lehet nem szeretni?

I’ve been to another concert. Good for me, right?

Yes it is. Because it’s always nice to listen to Dávid Kőhegyi. And it’s even cooler when you arrive to the concert a bit late and you wave up the stage “I’m finally here!” and he’s flashing this super-cute smile to you while singing. Hehe, how could you not like him?

Dorie & David

Ugorjunk kicsit vissza az időben. Csak egy laza 10-est. Vagy valami hasonlót. Balatoni bulizásból reggelre értünk haza, mert hát menni kellett ki a Skanzenba Dávidot hallgatni, akkoriban még azt hiszem a Haverock volt a felállás. És már akkor is azon ment az egyezkedés közöttünk, hogy kibírom, hogy Red Hot Chili Peppers számokat énekelnek, mert ő énekli és így hallgatható. Nem tehetek róla, hogy ki nem állhatom a RHCP énekesének hangját. Szóval, Dávid rajongása maradt, így most a koncerten is voltak Red Hot számok…

Let’s go back a bit in time. Just a decade or so, when we arrived home early morning from partying at lake Balaton because we had to rush to this local open air museum (highly adviced for tourists coming to Szentendre) where Dávid was playing with his band – then Haverock if I remember well. It’s been all the same if we consider the “debate” on Red Hot Chili Peppers. He loves them and he always sings some songs of theirs and I’m totally fine with it as long as Dávid’s singing. Because I just cannot stand the voice of the singer of RHCP. That’s it. So, at this concert they were playing some Red Hot songs too…


(Ide kattintva megnézhetitek a teljes videót – véletlenül sem sikerült úgy beillesztenem, hogy meg is jelenjen. Ez van.)

…Meg voltak egyéb feldolgozások és persze voltak eredeti Csakis Funk számok is. Kevésbé eredeti zenekari felállásban. Mert az együttes megsínylette Dávid Voice-os szereplését. Ilyen ez a show business, az ember fia fogja magát, elmegy a válogatásra, bekerül, nyilatkozik, hogy így a banda, úgy a banda, mert az az igazán fontos neki, aztán a vágószobában a srácok eldöntik, hogy másoknak nem is olyan fontos az a banda. Pamacs is megmondta már régen, a vágó fogja eldönteni, hogy sírsz vagy nevetsz a képernyő előtt. A Csakis Funkos fiúk ezek szerint kevésbé nevettek így Dávid már az új – mindösszesen két hónapja együtt próbáló – együttessel állt színpadra a Gödör klubban.

… And some other covers as well as some of their own songs. Csakis Funk songs to be precize, but with new band members. Dávid got into the first Hungarian Voice show on TV and the original band has suffered it. We’ve heard stories like this before. Anyway, the band members now: Dávid Kőhegyi – vocals, Roland Dávid – guitar, Dániel Arday – bass, Tamás Szepesi – drums.

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy ilyen rövid közös munka után vérprofin tolták le a koncertet, de a kisebb technikai botlások nem vontak le a produkció értékéből. Összeszoknak a fiúk, aztán minden szép lesz és jó. A fiúk egyébként: vokál – Kőhegyi Dávid, gitár – Dávid Roland (eredeti Csakis Funk tag), basszusgitár – Arday Dániel, dob – Szepesi Tamás. Az együttes új neve még kialakulóban – valószínűleg seggbe leszek rúgva, de azért megsúgom, hogy én a Funky Monkey mellett tettem le a voksom. Nem mintha nagy beleszólásom lenne, de akkor is, ez a név vicces. 😀 … Közben utána néztem és az angoloknak simán van már Funky Monkey-juk… *sóhaj*

I made this video at the concert of one of their own songs. Well, I’m not a cameraman, bear with me. However I hope I’ll have the chance to assist their success story. You may join Dávid’s official fan page on facebook. May you have any questions for him or the band leave them here as a comment or on my own facebook page. Enough questions might result in a Q&A/interview post with the so far nameless new band. I was supporting the Funky Monkey name, but turned out there’s another Funky Monkey in the UK, so I don’t think that name would come out as a winner. What a pity, it’s funn(k)y.

Ezt a kis videót nekem sikerült felvennem a koncerten, nem DVD-n kiadós minőség, de legalább saját számot játszanak rajta. Remélem a következő koncerten már felszabadultabbak lesznek a fiúk és persze azt is, hogy te, aki ezt olvasod szintén ott leszel csápolni nekik. 😉Addig is, lehet csatlakozni Dávid hivatalos rajongói oldalához, ha pedig kérdésetek lenne Dávidhoz, vagy az egyelőre névtelen együtteshez, akkor nyugodtan kommenteljetek ide, vagy üzenjetek az én facebook oldalamra. Elegendő kérdés esetén akár még egy ti kérdeztétek – Dávid (és/vagy a fiúk) válaszol bejegyzésre is számíthattok. Csak mondom. Addig pedig támogassuk a saját előadóinkat – remélem holnap ilyenkor még a Parkban leszek a Brains & Sian Evans utóbuliján.

xoxo Dorie

3 thoughts on “koncert / concert: Kőhegyi Dávid et al

  1. Pingback: New Insanity | The WORLD is MINE

  2. Pingback: New | The WORLD is MINE

  3. Pingback: koncert / concert: Kőhegyi Dávid et al | The WORLD is MINE

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s