Haverok, zumba, farsang… / Friends , zumba, make-up

Szeretem az olyan alkalmakat, ahol erős sminkekben lehet megjelenni, anélkül, hogy bárki hülyének nézne érte. A farsanggal is csak annyi szokott a bajom lenni, hogy minek is öltözzek, mert túl sok ötletem van, aztán a nagy kapkodásban egyik jelmez sem készül el úgy, ahogyan kellene.

I like those occasions for which I can wear bold, creative make-up looks without being considered as a weirdo. We’ve got this traditional  season in Hungary called “farsang” during which there are a lot of dress-up parties. My only problem with farsang is that I can never decide what I want to be. I’m always full of ideas then usually I cannot finish my costumes on time…

Évek óta „valami pikkelyes” és „foltos cica” (értsd: gepárd/leopárd) akarok lenni, na egyik sem voltam még sosem. Pedig a valami pikkelyeshez csináltam már magamnak medúza fejdíszt is. Az ötlet egyébként Angie (Goldiestarling) videójából jött, tessék megnézni, meg aztán a többit is. Imádom ennek a csajnak a kreativitását… Bár ez a bejegyzés nem róla szól.

For years I’m planning on becoming “something with scales” and some spotty big cat (means: cheetah/leopard), of course I’ve never ever managed these. Yet. For the “something with scales” I’ve already made a medusa tiara based on Angie’s (Goldiestarling) tutorial. Click here and check it, then have a look at all her other videos too, she’s incredibly creative and talented. However, this post is not about her.

Tavaly nyáron kérdezte meg először az edző, akihez tornázni járok (ez a téma önmagában megérne egy, vagy akár több bejegyzést is…), hogy lenne-e kedvünk elmenni vele a barátnője zumba-angyal white party-jára. Én meg jól átgondoltam, hogy bár a zumba nem hoz lázba, az a tény önmagában, hogy Szlobi hív, azt feltételezi, hogy jó buli lesz. A másik meg, hogy Szlobival bulizni megint csak egy olyan lehetőség, amit butaság lenne kihagyni.

One of the trainers whose exercizing sessions I take (and who’d totally deserve a separate post – or two here…) asked me last summer if I wanted to join her to a friend’s zumba-angel white-party. I knew I didn’t care much for zumba, but the fact that Szlobi asked me implied that it’s gotta be fun. Plus, partying with Szlobi in itself is something you don’t want to miss.

zumba angel white party

via facebook xD

Annak, aki esetleg nem tudná, a zumba egy olyan zenés alakformáló rendszer, amiben a fitness elemeket latin tánclépésekkel kombinálják, hogy a szegény edzeni vágyó áldozat élvezetét lelje az erősítésben, állóképesség fejlesztésben, fogyásban. Ez egyébként igazán szimpatikus elgondolás, főleg ha azt nézzük, hogy egy ilyen zumba órának megvannak azok a mellékhatásai, hogy az ember lánya jól szórakozik, megélheti nőiességét, ami ugye jót tesz az önbizalomnak is, ráadásul vidám társaságban (legalább erre az időre) elfelejtheti minden gondját, baját.

For those who wouldn’t know what zumba is, it’s such a fitness program that mixes latin dance elements in its choreographies so that you can enjoy getting in shape. It’s not only fun to dance around in class, but it also helps you to tone your muscles, lose weight, strenghten your staying power. Due to the lively dancing nature of this fitness program you can enjoy your femininity – boosting your self-confidence and in the happy surroundings you can forget about problems of your life (for at least the duration of the class).

Szóval, nekem akkor nyáron sikerült először kipróbálni a zumbát, amiről ennyi idő alatt is kiderült, hogy nem az én műfajom. A buli ettől függetlenül nagyon jó volt, így kérdés nem fért hozzá, hogy megyek-e a farsangi banzájra is. Szigorúan beöltözős buli, ahol csapat-jelmezben terveztünk megjelenni. Ahogy az lenni szokott, az utolsó pillanatban mindenkinek minden közbejött, szóval mindenki lett, ami lett. Én „piros” voltam. Hivatalos álláspont szerint valami artista, kaptam kölcsön hullahopp karikát is, meg minden, de ez nem annyira lényeges.

dress up party

A boszi sminkjét is én csináltam / I did the make-up of the witch too 🙂

So, I tried zumba for the first time during this summer party and I learnt it’s really not my stlye, but the party was great anyway. Cool enough that there was no doubt I’d attend this last (strictly dress-up) “farsang” party. We’ve planned some group-costumes, but this is life and before the party things happened, so much for the group-costumes. I was something red. Officially I was a hoop artist – I even had a hula hoop with me.

A sminkemmel sokáig, de nagyon jól eljátszottam, aztán úgy döntöttem indítom egy netes versenyen is. Nyugi, nem kell szavazni, meg semmi. Elég, ha drukkoltok, meg persze itt a videó, ahol pár lépésben azt is megmutatom, hogyan tudtok egy hasonló sminket felvarázsolni az arcotokra.

Előre szólok viszont, hogy aki türelmetlen, bele se kezdjen. A satírozás, az élek kiemelése és a strasszozás is idő-igényes, pepecs-meló. Persze én csak örülök, ha elkészítitek a saját verziótokat, csak el ne felejtsetek róla képet/videót küldeni nekem, mert ugye a kíváncsiságom, az határtalan!

It took me quite some time to do my make-up, but I liked it so much I decided to enter it to a youtube contest. Don’t worry, I don’t ask for votes or anything this time. A bit of finger crossing won’t hurt though. 😉 So, here’s the video which includes few guidelines how to recreate the look.

Warning: it takes time and patience! Blending, sharpe edges and embellishments application might cause severe hysterics if not started in an adequate mood. ;P Anyway, don’t forget to show me the result if you recreated the look or your own version of it.

Visszatérve a zumbához, a nő, aki ezeket a bulikat szervezi egy Brunda Éva nevű energiabomba. Eredetileg mesterfodrász, mellette pedig hivatalosan elismert zumba oktató, bővebb infóért katt a linkekre.

Zumbás élménybeszámolóitokat örömmel fogadom, a sminkkel kapcsolatos építő jellegű kritikákat is. És még itt a végén megjegyzem halkan, hogy tényleg összeszedem már magam és blogolni fogok rendesen…

Your zumba experience is as welcome to be shared as your opinion on the make-up look. And I’ll pull myself together to keep this blog running. Promis.

xoxo Dorie

1 thought on “Haverok, zumba, farsang… / Friends , zumba, make-up

  1. Pingback: Haverok, zumba, farsang… / Friends , zumba, make-up | The WORLD is MINE

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s