Pinterest: kipróbáltam / liked it – tried it #2

Legnagyobb meglepetésemre, egészen kontroll alatt tudom tartani a Pinterestezésemet. Amikor elcsábultam és regisztráltam, akkor egy darabig – valószínűleg az újdonság varázsa miatt – állandóan a Pinteresten lógtam. Mára ez a fajta aktivitásom visszaszorul az egészséges határok közé és ennek én nagyon örülök.

Persze ettől még szeretem és örülök neki, hogy van, mert a Pinteresten talált ötletekkel az elmúlt szülinapos szezonban többeket sikerült rendesen meglepni.

It even surprises me how I keep my Pinterest addiction under control. When I finally gave in and registered to Pinterest for some while I spent all my freetime up there searching for new ideas, inspiration and fun stuff.  Now it’s back to normal, however I’m happy about it. I tried quite a few ideas I found on Pinterest this past “birthday-season”. And they have been such a success.

A legnagyobb sikert minden bizonnyal a lufis dekoráció aratta. Tudom, hogy sokan gyerekesnek, butának, elcsépeltnek találják a lufikat, szerintem a lufi jó játék. És meg vagyok győződve róla, hogy az előbb említett emberek közül is sokaknak tetszeni fog, amiről most írni fogok. Ide kattintva nézhetitek meg a képet, ami megihletett. És, hát ez lett belőle. Az egyik kiskölyök, amikor befutott és meglátta, konkrétan lefagyott az ajtóban és megkérdezte: “Mágneses a fal?”

Nem éppen, de azért egy 8 évestől nem rossz következtetés. (Éljen a Bakugan.)

lufi foto

The biggest success must be this balloon decoration. I know a lot of people find balloons childish, dumb and boring, but I just adore them. And I’m positive most of the previously mentioned people will find this idea interesting and fun. So, here’s the picture I found, the one that inspired me. And on the photos above you can see how we interpreted the idea. It was incredibly sweet how one of the kids reacted to seeing all the colourful balloons when he entered the room. He froze and was like “Are the walls magnetic?”

Well, not exactly, but not a bad conclusion from an 8-year-old. (Viva Bakugan.)

Szóval, mire is érdemes odafigyelni, ha hasonlót szeretnétek. Az egyik, hogy bár a 300 Ft/lufi ár elsőre soknak tűnik, azért, hogy dekoratőrrel csináltasd meg, még mindig sokkal barátibb ár, mintha te magad állnál neki. Szerencsére nekem ezt még időben sikerült kiokoskodnom, így nagyon sok rohangászástól, idegtől stb. megkíméltem magam. Miért is?

 • Mert a lufi nem olyan olcsó, mint amilyennek tűnik, főleg, ha jó minőségűt szeretnél venni. És akkor találd ki, hogy ténylegesen melyik a jó minőségű…
 • Annyi méret van, mint a fene, hacsak nem mész bele kísérletezésekbe és/vagy bonyolultabb térfogatszámításokba, akkor találd ki, hogy mennyi héliumra lesz szükséged…
 • A partikellékeseknél általában 10-30 lufira elegendő eldobhatós hélium palackokat lehet kapni. Nem feltétlen elég, aztán eldobod és fölöslegesen szennyezed a környezeted.
 • Ahol én nagy palackot találtam, ott súlyos kaució ellenében lehetett bérelni, nem olcsón, szállítás nélkül. Ráadásul a fújófejnek (vagy hogy-is-hívjáknak) külön bérleti díja volt, ami még csak hagyján, de én pölö nem merném a kezem a tűzbe tenni azért, hogy nem szúrok el egy fújást sem, aztán az ember azon kapja magát, hogy nincs elég hélium, a lufik meg nem úgy repülnek, ahogyan kellene.

lufi fotoItt külön még hozzátenném, hogy hasonló probléma még úgy is beficcent, hogy dekorost béreltünk. Nem sok hiányzott, de kifogyott a palack, amit hozott és nem volt nála tartalék. Szóval kevesebb lufink lett, mint terveztük, de azért szép volt így is. (Szerencséjére mi nem akadtunk ki nagyon, de ismerek sok olyan embert, akinél, ha egy ilyen hiba becsúszik, akkor ott bizony kő kövön nem marad.)

One of the things I’ve learned from this project is that it’s better to hire a pro to help you with the helium balloons. Although their price might seem high in the beginning, if you think it over, it’s not that bad anymore. You can get balloons in all shapes, size and quality and can you tell which one you need for the best result? Access to helium is another issue to think about as well as the technique to blow the balloons. If you’re supertalented you sure won’t have any problems, but I myself wouldn’t want to risk running out of helium just because I’m a beginner.

Actually, we had to face this problem even with hiring a decorateur, who ran out of helium and didn’t have a backup helium container. (Her luck we didn’t take the whole issue so seriously, I know quite some people who would have made a huge issue about the situation.)

A fotók, amiket fellógattunk vegyesek voltak, nagyjából fele régi és még annál is régebbi kép, a másik fele pedig erre az alkalomra válogatott és (különböző súlyú fotópapírra) nyomtatott fénykép volt. Az eredeti elgondolás szerint lufinként egy kép játszott volna, de nem voltam képes ennyire leválogatni a képeket, szóval voltak lufik, amiken több kép, másokon csak egy lógott. Elég hamar rájöttem például, hogy a nehezebb fotópapírra nyomtatott képekből csak egyet bírt el egy lufi.

lufi fotoThe photos I used were totally mixed, from very old ones to freshly printed pictures. According to the original plan it was one photo per balloon, but on the one hand I had some very small but important pictures and on the other, it was cooler to have more photos hanging around. As I used  photo-paper of different thickness for printing, some balloons could only hold one thick photo while others held more smaller or thinner ones.

Mivel 50+ éves képeket nem szívesen lyukasztottam volna ki tűzőgéppel, ezért úgy döntöttem, hogy a könnyen és tisztán lehúzható dekortapaszokkal fogom felapplikálni őket a szalagokra. Vadásztam is szebbnél szebb tapaszokat és mit ád az ég? Ezek a szarok  vackok nem ragadnak rendesen és egy órán belül elkezdtek lepotyogni a képeim. Rá kellett jönnöm, hogy azok, amiket itthon “washi tape” címszó alatt kapok, azok nem ugyanolyanok, mint amik kint Japánban rendesen megragadnak azon a felületen, ahová felragasztod őket. Szóval ez nem kis csalódás volt nekem és azóta a maradékot másra  is használtam és más felületről is ugyanúgy visszavált. Szóval én ezekkel a tapaszokkal tuti, hogy befejeztem.

As some of the photos are older than 50 years I didn’t want to ruin them, so I decided to go with washi tape when applying them on the balloons. However the washi tape I bought turned out to be a poor quality one that totally peels off from any surface. Annoying does not express how I felt about seeing my photos falling off one by one. Where are those great quality washi tapes I saw in use all around Japan?

Elméletileg a lufiknak 18 órán keresztül simán kellett volna tartaniuk magukat, ehhez képest úgy öt óra után némelyik elkezdett leereszkedni. Nem tudom miért, nem kötözték el őket eléggé, vagy nem voltak elég jó minőségűek a lufik… A lényeg, hogy a képek az este végére lekerültek, a lufik pedig maradtak. Már amennyi maradt, azért a kiskölykök is kaptak, meg a felnőttek is kaptak, volt amelyik le lett szívva… Ha már egyszer héliumos az a lufi! 🙂

Theoretically the balloons should have stayed in place for like 18 hours, but ours started to lose gas in like 5 hours. I don’t know if it was the balloons the lady used or she didn’t use strong enough knots or what happened. So we took off all the photos by the end of the evening and had the balloons all around. I mean the rest of the balloons. There was some helium-sucking and singing with the leftover crazy voice. And of course the kids got to take some balloons too.

lufi fotoÉs ha már repül az a lufi, akkor még egy két tipp a következő bulihoz.

 • Nagyon jól néz ki, ha sötétedés után a héliumos lufi szárára csillagszórót köttök és azt engeditek fel. Persze ezt szigorúan olyan helyen tegyétek, ahol semmit nem tudtok felgyújtani vele!
  +tipp: Hosszú horgászdamillal a földhöz tudjátok rögzíteni a lufikat, ezzel megakadályozva, hogy a lufi arra szálljon, amerre csak akar.
 • Fényképet, képeslapot is röptethettek héliumos lufival. A hátuljukra lehet kívánságokat, jókívánságokat, üzeneteket írni, aztán had repüljenek.
  +tipp: A palackposta mintájára is mehet az az üzenet.
 • Egyszer kipróbálom majd, hogy a lufikba a hélium előtt csillámport szórok, aztán mehet a csillámeső. 🙂

And as helium balloons are fun and flying here’s a few tips how you could use them for the next party.

 • After dark attach sparklers to the balloons and let them fly. Just be careful to do this someplace where you can not set anything on fire!
  +tip: You can attach fishing line to the balloon so it won’t go any farther than you allow it.
 • You can fly postcards or photos with the balloons. You can write wishes, messages on the back of the cards.
  +tip: Fly messages like you would in a bottle…
 • I’m sure gonna try filling the balloons with some glitter before they are blown up. Go glitter-rain! 🙂

Most több nem jut eszembe, de várom a Ti ötleteiteket. Remélem sokatoknak adtam új ötletet ezzel a bejegyzéssel és remélem segítettem is, hogy mire figyeljetek a kivitelezésnél. Szeressétek, osszátok, nézelődjetek a Pinterestemen és persze itt a blogon is. Van egy “+follow” gomb valahol, ahol e-mail értesítést tudtok kérni az új bejegyzésekről. Ide kattintva pedig megnézhetitek mik voltak azok az ötletek, amiket szintén Pinteresten találtam és már kipróbáltam.

That’s all for now. I hope you’ll supply me with your ideas as well as I hope you found this post fun and useful. Like it, share it, have a look around on the blog and on my Pinterest. You can also sign up for e-mail notifications about new posts. To see what else I tried from Pinterest click here.

xoxo Dorie

6 thoughts on “Pinterest: kipróbáltam / liked it – tried it #2

  • Az tuti, bár az is biztos, hogy gondos előkészületeket igényelne egy komolyabb mű. 🙂 Persze a te mérnöki tudásod nem rossz alap, alig várom, hogy hozod majd össze az építészetet és a lufikat. 😉

 1. Pingback: Pinterest: kipróbáltam / liked it – tried it #3 | The WORLD is MINE

 2. Pingback: Pinterest: kipróbáltam / liked it – tried it #4 | D for Diamond

 3. Pingback: Pinterest: kipróbáltam / liked it – tried it #2 | The WORLD is MINE

 4. Pingback: Szülinapi kreatívkodás / Creative ideas for birthday | D for Diamond

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s