Black Flag Tour 2012

Ektomorf_BlackFlagTour_flyer

via A38.hu

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az alváshiány az én hangulatomat nagyon csúnyán befolyásolja. Persze az, hogy használhatatlan és nyűgös voltam egész tegnap nem tarthatott vissza attól, hogy elmenjek bulizni. Elvégre megígértem. És kíváncsi voltam az Ektomorfra is. Szóval összekapartam magam és nekivágtam. Megérte. 🙂

I don’t think it’s only me, but if I don’t get enough sleep it affects my mood very badly. Of course my testy mood couldn’t keep me from going out in the evening. I promised to go afterall. And I was curious of Ektomorf. So I pulled myself together and left for some partying. It was worth!

A helyszín az A38, az első két együttesről simán lemaradtam. Az Ektomorf előtt volt szerencsém meghallgatni a londoni székhelyű Sold for evilt, ami egy nagyon érdekes hip-hop elemekkel fűszerezett trash-metálos, deathcoret játszik. Ennél jobban bekategorizálni nem csak azért nem tudom, mert nem vagyok mestere a zenei irányzatok ilyesfajta definiálásának. Beszélgettem kicsit az erdélyi származású dobossal és ő sem tudta pontosan megmondani milyen zenét játszanak. Azt viszont megtudtam tőle, hogy bár az együttes minden tagja magyar, kint Londonban ismerték meg egymást, így lett a Sold for evil egy igazi londoni magyar banda. A facebook oldalukon bele tudtok hallgatni a zenéjükbe is.

The venue was A38 which is a mainly alternative club on a boat on river Danube in Budapest. A38 was voted the best club of the world 2012 by Lonely Planet’s poll. There were four bands playing last night from which I missed the first two. Have I mentioned I was in a bad mood – didn’t feel like leaving home etc.? Anyway, the first band I’ve seen was the London based Sold for evil. Although they are from London, they still are a Hungarian band playing some strangely good mixture of trash-metal, deathcore and hip-hop music. I cannot give you any better definition, but even their drummer with whom I had a chance to chat a bit couldn’t tell me what type of music they play. Check their music on their facebook page.

Sold for evil

A Black Flag Tour főattrakciója az Ektomorf volt, aminek a basszusgitárosát Szabit már régebbről ismertem ugyan, de az együttes maga akkor keltette fel igazán az érdeklődésem, amikor kiderült, hogy mezőkovácsházi bandáról van szó. Ha még életetekben nem hallottátok ezt a település nevet, akkor se meglepődni, se megbotránkozni nem fogok.  Mezőkovácsháza Békés megyében található, a román határtól egy kőhajításnyira. Kistérségi központ, ami 1986-ban kapott városi címet és az Ektomorfon kívül leginkább termálvizes fürdőjéről lehetne híres. Magánvélemény, hogy a termálvíznek köszönhetően Hévízhez és Sárvárhoz hasonló üdülőközpontot lehetne belőle kialakítani, ami nem csak a várost, de az egész kistérséget is helyrerázná gazdaságilag. És, hogy nekem miért ennyire érdekes ez a kis város a viharsarokban? Mert gyerekkoromban lényegében az összes szünetet Kovin töltöttem a nagyszüleimnél. 🙂

Ektomorf Szabi

Szabi & öcsém / Szabi & my bro

The main band of Black Flag Tour was Ektomorf. I knew their bass player for a while now, but I got interested in the band when it turned out they are based in Mezőkövácsháza. Now that was a shock. A positive one, but still. Mezőkovácsháza is a small town near the Romanian border of Hungary. It could be famous for its thermal bath if the great possibilities held in the water would be discover. It could become a tourist centre for wellness and healthcare like some other places are already. In my opinion if managed well the whole country could regain its economic stability based on our water resources. Unless we sell all our waters to the Chinese… Khm… So, back to the topic. Why I find this small town so interesting? Just because when I was a child I was spending all breaks there at my grandparent’s. 🙂

Na akkor kicsit végre az Ektomorfról. Bár itthon a metálzene rajongóin kívül valószínűleg nem sokan ismerik, kis országunk egyik legsikeresebb csapatáról van szó, hiszen a világ egyik legnagyobb metálkiadója az AFM Records szerződtette le a fiúkat.

Now a bit about Ektomorf. While they are a pretty successful metal band, recognized world-wide, belonging to AFM Records, in Hungary they are mainly known by the subcultures which like metal music. Like when I told about Ektomorf coming from the town of my grandparent’s to my German friend, he was like “Yeah, I know them, They are good!”. If I mention the name to Hungarians they won’t have a clue.

Ektomorf

Bár az nyílt titok, hogy ez a fajta kemény zene nem tartozik a nagy kedvenceim közé, azért időnként megéri elmenni egy-egy ilyen buliba. Új élményeket szerezhet az ember lánya, új emberekkel ismerkedhet meg és még a végén úgy jár, ahogyan én szoktam ilyenkor. Nagyon jól éreztem magam. Valószínűleg sem a Sold for evilt, sem az Ektomorfot nem hallgatnám itthon, de élőben mindkettő nagyon rendben volt. Az Ektomorfon érződik, hogy sokkal tapasztaltabb, összeszokottabb banda, határozott színpadi jelenlétük és változatos zenéjük a műfajért kevésbé rajongó közönséget is leköti. Bővebben róluk is a hivatalos honlapon, vagy a facebook oldalukon tájékozódhattok.

black flag tour

It’s no news hard rock music is not my fave, but it’s fun to go to these kind of concerts once in a while. You meet new people, you refresh your stlye, you get new experiences and at the end you just enjoy yourself. Even if I wouldn’t listen to neither Sold for evil or Ektomorf home, I enjoyed seeing them live. You can check Ektomorf on their official site or on their facebook.

xoxo Dorie

Ui.: Ha valakinek Kovácsháza felkeltette az érdeklődését, akkor eladó lakásért és nagy-portás parasztházért is nyugodtan keressen engem. 😉

Ps.: Just in case you’d wish to invest in Mezőkovácsháza, contact me, I’ve got a house and a flat for sale. 😉

1 thought on “Black Flag Tour 2012

  1. Pingback: Black Flag Tour 2012 | The WORLD is MINE

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s