Bolé: az igazi zene ünneplése / celebrating real music

Akik egy kicsit ismernek tudják, hogy nagyjából mindenféle zenét szeretek. A rockerek diszkósnak hisznek, a diszkósok rockernek és mindannyian meresztik a szemüket, amikor azt mondom, hogy klezmer koncertről jövök éppen. Nem mintha olyan sűrűn járnék klezmert hallgatni, de azok a megdöbbent arcok felejthetetlenek. 😀 Meggyőződésem, hogy ma a legjobb rádió csatorna az országban a Klasszik Rádió és soha nem tagadtam, hogy rengeteg kommersz vackot hallgatok és szeretek. Ennek ellenére is mindig nagy hatással van rám, amikor igazi, minőségi zenével találkozom. Élő, tartalommal teli, inspiráló zenével.

Those who know me -at least a little bit- know that I like almost all kinds of music. Some even say I’m a real music junkie, which I’m not sure is true, but still… Rockers tend to think I’m a disco chick while disco guys take me as a rocker and all of them make those very funny faces when I tell them I’m coming from a klezmer concert. Not as if I regularly go to klezmer concerts, but that scene was hilarious and unforgettable. I believe the best radio channel in Hunagry these days is one playing classical music (Klasszik Rádió) and I never deny I listen to a lot of commercial crap. Not only listen to, but I even like them. Still whenever I encounter with real music it amazes me. Quality live music filled with true content is really inspirational.

Egy ismerős említette meg nekem, hogy mexikói barátai itt tartózkodásuk alatt néhány alkalommal koncertet is adnak. Mutatott néhány videót, én meg arra jutottam, hogy ez jó és menjünk!  A helyszín egy belvárosi jógastúdió, ami tökéletes környezetet biztosít a mexikóit spanyol, indiai, balkáni és kitudja-még-milyen hangzásvilággal keverő  Bolénak. Az eredeti trióból ketten érkeztek hozzánk, Bogdán Djukic (hegedű és udu-dob) és Leonardo Nieto (szitár), gitáros társuk Jesus Meija helyett a hazai Puskás Brigitta (hangtálak) közreműködésével ragad ki minket a mindennapok monotonitásából. A családias légkörű koncertre belépő nem volt, adomány formájában lehetett megköszönni a léleksimogató élményt.

An acquaintance told me his Mexican friends are having a few concerts while they are visiting Hungary. He showed me some videos and I decided on going. It was held in a small, but lovely yoga studio in the heart of Budapest. It was the perfect venue for Bolé, whose music is influenced by Spanish, Indian and Balcanic sounds as well as anything new that they encounter with during their journeys in life. This time two members of the original ensemble of the band: Bogdán Djukic (violin) and Leonardo Nieto (sitar) played with a Hungarian lady Brigitta Puskás (singing bowls) instead of Jesus Meija (guitar). Bolé’s music is relaxing and heart-warming, takes you to a journey to experience peace at the end of an average day. The experience was enhanced by the intimacy of the venue and small audience. I highly recommend you to keep and open eye for a Bolé concert wherever you are. It’s going to be one of a kind concert and an unforgettable unique experience.

Bolé

via bolemusica.wordpress.com/

Mily meglepő, nem azzal voltam elfoglalva, hogy fényképezzek/videózzak és azt sem tudom, hogy innen merre veszik az irányt, de azt tudom, hogy jövő nyáron visszajönnek. Addig is, akármerre jártok a nagyvilágban, tartsátok nyitva a szemeteket és hallgassátok meg a Bolét, ha lehetőségetek nyílik rá. Aztán tessék visszajönni ide hozzám és megosztani velem/velünk, ti hogyan éltétek meg a Bolé élményt.

xoxo Dorie

3 thoughts on “Bolé: az igazi zene ünneplése / celebrating real music

  1. Üdvözöllek! Én Agárdon hallottam őket, oda is lejöttek, és ott hallottam őket először, egy galériában. Ott volt hangosítás is, fantasztikus élmény volt. Annyira megtetszett, hogy felmentem én is a belvárosba meghallgatni őket. Tényleg kiragadja az embert a hétköznapokból a muzsikájuk. Ha valóban jönnek következő nyáron, le kell vadásznom a koncertet. Remélem sikerül..

    • Szia Dávid! Ugye, hogy ugye?! Örülök, hogy te is hallottad már őket. A terv az, hogy jövő nyáron még bőven írom a blogom és amint megtudom, hogy mikor jönnek és hol játszanak, közhírré teszem. 🙂 Addig is légy jó és járj nyitott szemmel és füllel, annyi szép és jó dolog van még körülöttünk, amik mellett hajlamosak vagyunk elmenni…

  2. Pingback: Bolé: az igazi zene ünneplése / celebrating real music | The WORLD is MINE

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s