Mr és Mrs (Hun only)

Sajnos sokkal ritkábban jutok el színházba, mint szeretnék, annak ellenére is, hogy minden színházlátogatás után megfogadom, hogy akkor mostantól rendszeresen…

Eredetileg a Budapesti Kamaraszínházban állították színpadra a Mr és Mrs című előadást, amihez nekünk a Városmajori Szabadtéri Színpadon volt szerencsénk. Peter Quilter, kortárs angol szerző öt jelenetes darabjában Verebes Linda és Pindroch Csaba tart görbe tükröt a párkapcsolat fázisai elé.

Az előadás érdekessége nem csak az, hogy a két főszereplő a magánéletben boldog házasságban él, hanem, hogy mind az öt jelenetet más-más rendezésben tárják elénk és, hogy olyan jelmeztervezőket vonultat fel a darab, mint az Artista, Herczeg Zoltán, Katti Zoób, Manier-Németh Anikó vagy éppen Náray Tamás.

Magánvélemény, hogy a második jelenet a legjobban eltalált és legszórakoztatóbb, ahogyan az is, hogy Pindroch Csaba színészi képességeit sokkal árnyaltabban mutatja meg, mint Verebes Linda. Ennek ellenére is sokkal inkább megéri rászánni az estét, mint, hogy otthon üljetek a TV vagy a számítógép előtt. Íme egy kis ízelítő:


Ha ez ebben a formában nem győzött volna meg, akkor gondoljatok arra, hogy itt az ideje, hogy egy kis kultúrát szívjatok magatokba, kellemes program a párotokkal vagy barátokkal, de akárhogy is, jó alkalom arra, hogy kiöltözzetek. A nézőtér murvával borított így a magassarkút nem ajánlom! (Én persze, hogy abban mentem.)

Itt jegyezném még meg, hogy a Városmajori Szabadtéri Színpad fedett, így a rossz időtől kevésbé kell tartanotok, igaz, hogy a sátortető alá beszorul a meleg. A mosdó előtt mindig olyan sor kanyargott, hogy én inkább kisétáltam a színház területéről a fizetős nyilvános WC-ig, ami a tisztaságot tekintve biztos, hogy ötlet volt. És, mivel ismerek olyanokat, akiknek a bécsi sajtos perec elengedhetetlen a tökéletes színház- (és/vagy mozi-) élményhez, lehet kapni! Bár az előadás szünetére már elfogy, így jobb ha az elején feltankoltok belőle.

Jó szórakozást! Várom a visszajelzéseket azoktól, akik már látták a darabot korábban, vagy most kedvet kaptak és elmentek megnézni.

xoxo Dorie

Ui.: A jelenetek közötti átvezetések is figyelemre méltóak, ismét magánvélemény, de én simán csak imádtam őket! 🙂

Advertisements

1 thought on “Mr és Mrs (Hun only)

  1. Pingback: Mr és Mrs (Hun only) | The WORLD is MINE

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s