Lánybúcsú / Bachelorette party

Soha nem voltam az a lány, aki az esküvőjéről álmodozott amióta az eszét tudja. Nem kezdek őrült visításba, ha valakinek a kezén jegygyűrűt látok és nem fogok sírógörcsöt kapni, mert én még nem megyek férjhez. Persze ettől még örültem, amikor az egyik legjobb barátnőm bejelentette, hogy megkérték a kezét.
Meghallgattuk a lánykérés történetét és megmosolyogtuk a rájuk nagyon jellemző részleteket és bakikat, aztán azonnal elkezdtünk agyalni a lánybúcsú kérdésén. Mert az kell. És ha már lesz, akkor legyen olyan, amilyet egy legjobb barátnő megérdemel: a legjobb. Vagy legalábbis a körülményeknek megfelelően közelítsük a legjobbhoz.
Már akkor és ott mindhárman rábólintottunk, hogy egy balatoni vitorlázás tökéletes lánybúcsú lenne. És az is volt. Legnagyobb meglepetésünkre úgy tűnik menyasszonyunk az esküvő szervezés forgatagában elfeledkezett arról, hogy vitorlázást terveztünk. Így nem csak jó buli, de meglepetés is volt.

I’ve never been the girl who’s daydreaming about her wedding since childhood. I don’t start screaming and jumping when I see an engagement ring and won’t get depressed about not being married yet. Of course I was happy when I learnt that one of my best friends’ got proposed.
We listened to her story about the proposal, we smiled of the little details and mistakes which were so typical of them two and we immediately started to think about the bachelorette party. Because that’s a must. And as a best friend she deserves nothing less than the best. Or at least the best we can work out from all the circumstances.
We figured out kind of immediately that sailing on lake Balaton would be an awesome bachelorette party. And it was. What was totally unexpected that the bride totally forgot about this plan and was surprised!

bride

Az én olvasatomban a lánybúcsú egy elő-ünnep. Nem a szabadság elvesztésének siratása. Egyikünk sem az a fajta, akit a fallikus jelképek és primitív játékok szórakoztatnak. Menyasszonyunk ki is jelentette azonnal, hogy a vetkőzős fiút és a pénisz formájú tortát felejtsük el. Nem mintha egyébként gondolkodtunk volna ilyesmiben, de azért jobb az ilyet tisztázni. Elvégre őt ünnepeljük, olyan legyen a buli, amiben ő jól érzi magát. Mondjuk a vőlegénynek köszönhetően a pénisz motívumot nem sikerült teljesen mellőzni: díszített szívószálszettel engedte útjára asszonykáját. 🙂

For me a bachelorette party is a celebration. Not crying over the lost freedom. Neither of us are the kind to be excited about phallic symbols or to enjoy primitive games. Our bride has made it clear in the beginning that she doesn’t want any strippers nor a dick shaped cake. Not as if we were planning to get either of these, but there are things you just make clear ASAP. It’s her party anyway, and we’ll make it so that she would have fun. Anyway, we couldn’t totally dismiss the penis motif thanks to the groom who surprised his girl for her party with a set of penis decored straws.

backelorette party

A játékokkal kapcsolatban összeszedtük saját élményeinket (nekem ez volt az első lánybúcsúm), filmes emlékeinket és körülnéztünk a neten is. Nem mondhatnám, hogy amit így találtunk az nagyon passzolt a három fős ünnepléshez. És igen, hárman voltunk és én a mindenfajta rosszindulatú megjegyzések ellenére is azt mondom, hogy nem a létszám számít, hanem a hangulat. Az pedig megvolt. A lényeg, hogy azért írok most a lánybúcsúról, hogy megerősítsem elképzelésükben azokat, akik nem az amerikai filmek hangulatában képzelik el az “utolsó szabad bulit”.

Considering the games, we collected all our own experiences (which for me was like zero), all that we’ve seen in films and of course we had a look around the internet. I wouldn’t say we liked most of the ideas we found. We were only the three of us (plus the captain) on which I got mean comments already, but I don’t care. It’s not the number of people which makes a party. And we had quite some party. So, the main reason why I’m writing about the bachelorette party now is to give some idea of how you can make it work when you’re not the type to party in “American movie style”.

captain and boat

A kis létszám miatt a vitorlásbérlés a költségvetés meghatározó eleme lett, persze a hajó volt a lényeg. Buta megjegyzésnek tűnik, de láttunk már ennél nagyobb csodát is:  hozzáértő kapitány nélkül eszetekbe ne jusson vitorlázni menni! A mi kapitányunk 20 éve vitorlázik, amikor csak teheti a vízen van. Jól is jött a biztonságérzet, amit a profizmusa biztosított, mert őrülten jó szelünk volt! Ha kell kapitány, aki intézi nektek a bérlést meg mindent, akkor megadom szívesen az elérhetőségét.

The rent of the sailboat made the biggest issue in the budget, but the sailboat was also the main point. It might sound a dumb remark, but we’ve all seen a lot more stupid mistakes made by people: only go sailing with an experienced captain! Our captain’s sailing for 20 years and he totally made us feel safe on the boat. Especially as we had crazy-great wind!

veilSzemély szerint nem rajongok a barbie-rózsaszín, playboy-nyuszis, ördögszarvas-angyalszárnyas egyenruhákért, amikben lánybúcsúzni láttam kisebb-nagyobb csapat csajokat, de arról azért gondoskodtam, hogy egyértelműen legyen ki a menyasszonyon. Az ékszerdrót, mint olyan, nem a leghatékonyabb eszközöm, de azért szerintem egészen aranyos lett a kis fátylas hajráf, a tüllös kitűző pedig kicsit ugyan nagy, de nekem szintén tetszik. Valószínűleg mindkettő lehetett volna szebb vagy jobb, ha tudom, hogy mit akarok csinálni, de csak leültem, hogy akkor én most alkotok. Az a jó bennük, ami az ilyen saját készítésű apróságokban mindig, személyre szabottak és egyediek.

pinI’m not into the “trend” of girls in bachelorette parties wearing all barbie-pink, playboy-bunny accessories or angel-winged and devil-horned stuff, but I made sure everyone would know our girl is a bride. I’m not really experienced with wire, but I think this beaded, veiled headband turned out pretty nice as well as the tulle pin did. They might have been prettier or more perfect if I knew what I was doing, but I just sat down: “Let’s do it!” style. The strenghts of these kind of handmade accessories is that they are always unique and personal.

Voltak klasszikusnak számító játékok: férjismereti teszt, jó feleség fogadalom és társai meg “én soha”. Rengeteg háttérinfót lehet szerezni a vőlegénytől és külön szórakoztató, amikor a menyasszony meglepődik azon, hogy a háta mögött mi mindent le nem kommunikáltunk. A vőlegényről választottunk egy fényképet, amit A/4-es méretben kinyomtattunk majd felvágtuk puzzle szerű darabokra és jó válaszokért és különböző történetekért kapott meg darabokat, majd a végén időre kellett összeraknia a teljes képet.

puzzle

málnás panna cottával 🙂 / along with raspberry filled panna cotta

We had classic games like how much you know your fiance, vows to be a good wife and “I never”. You can get a lot of background information from the groom and it’s totally funny when the bride gets surprised by the fact you’ve been communicating without her knowing it. Anyway, we got one photo of the guy, we printed it in A/4 size and then cut it up puzzle like. Whenever our bride told us a story we asked for or answered certain questions right she got a piece and at the end she had to put the picture together in a given amount of time.

Yoshi

Yoshi is velünk partizott / Yoshi was partying with us too! 🙂

Egyértelmű, hogy elmentünk bulizni, koktélozni és a menyasszony nem úszta meg azt sem, hogy a szórakozóhelyen feladatokat kelljen teljesítenie. Persze míg másoknál ezek a feladatok zavarbaejtően extrémre sikeredhetnek, nálunk a fő vonal az volt, hogy kapott egy helyes kis (keménykötésű) füzetet, amibe jókívánságokat kellett gyűjtenie.

Of course we had to go partying. We had some coctails and danced our asses off and our bride got a nice little booklet in which she had to collect wedding wishes from random people. It’s not as embarassing a task as some others might make poor brides to do, but it’s a really nice one and if your bride’s a shy one, it will do just as fine.

sunrise

Mi így búcsúztattuk a menyasszony lányságát, hárman és szolidan. Vadabb ötletekkel tele van az internet. Remélem lesz, akinek így is segítettem. Mivel reményeim szerint a közeljövőben férjhez adunk még néhányat a barátnőim közül, szívesen fogadom a kevésbé elterjedt ötleteket – a kedves játékoktól mondjuk úgy a közepesen szivatósokig.

So, this was our way of celebrating her forcoming wedding, only the three of us in kind of a sophosticated way. For wilder ideas please just search the net. I hope I’ve given a few of you some ideas anyway. And as I hope some of my friend’s are going to get proposed too in the near future, I’d love to hear other ideas from you. Let say like, nice to demi-wild ones.

xoxo Dorie

Advertisements

2 thoughts on “Lánybúcsú / Bachelorette party

  1. Pingback: Lánybúcsú / Bachelorette party | The WORLD is MINE

  2. Pingback: 2M | D for Diamond

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s