Blue Pueblo & pinterest

Amikor először láttam meg, hogy a lányok pinteresteznek, rájöttem, hogy ez valami olyan, amire én nagyon-nagyon hamar rákattannék, ezért eldöntöttem, hogy nem, nekem nem kell pinterest. (A lényege az, hogy olyan, mint egy virtuális jegyzettábla, ahová az interneten kószálva talált érdekességeket egy kép formájában “feltűzöd”. Adhatsz hozzá megjegyzést is, de a képre kattintva akármikor visszajutsz arra az oldalra, ahonnan a képed származik. Praktikus és buli a cucc, na.) Aztán, amikor a legjobb barátnőm a pinterestjén küldte át a mindenféle esküvői elképzeléseit, akkor is tartottam magam. Egészen tegnapig. Tegnapelőttig, ha az órára nézek. Meg az is lehet, hogy csak holnap fejezem be ezt a bejegyzést. De ez most lényegtelen. A lényeg az, hogy elcsábultam és van pinterestem és most a változatosság kedvéért ott herdálom el a drága szabadidőm.

When I first learnt about pinterest I realized immediately that it’s something very dangerous for me. So I decided I’m going to stay strong as long as I can and I won’t sign up. (The main point of pinterest is that it’s a virtual note-board where you can “pin up” what you found interesting while surfing the net. You can just add notes to it, but clicking your pinned picture will take you back to the original site. Useful and fun. That’s it.) Then came my best friend who shared all her wedding ideas with me on pinterest and I’ve still been holding myself from signing up. Until yesterday. The day before yesterday to be precise, but it’s just an unimportant little detail. So I couldn’t hold myself back anymore and I’ve got my new pinterest account and of course I mess up my precious freetime up there searching for all the cool stuff others pinned.

Sharjah

view from Sharjah bay / látkép Sharjah öbléből

De! Ha nem lenne pinterest, akkor nem akadtam volna rá erre a gyöngyszemre, a Blue Pueblo névre hallgató fotóblogra, ahol az egyébként san diegói “író” összegyűjti a világ minden tájáról származó kedvenc képeit. Kicsit azt érzem, hogy a blog minden képét szeretném kirakni pinterestre az “ide szeretnék eljutni egyszer” mappába, dehát azt azért inkább nem teszem.

But! If I haven’t given in for pinterest I wouldn’t have found this awesome photo blog called Blue Pueblo. I don’t know the person who runs it, the site only sais they are from San Diego, but they are collecting the most beautiful photos from all around the world. Looking at this blog I feel like I just want to pin all the photos onto my “Places I’d like to go” board, but obviously I wont.

Tessék átkattintani (katt a képre) és virtuálisan beutazni a világot! Lehet nézegetni az én pinterestem is, bár az kevésbé érdekes.

blue pueblo

So, please just click the pic and have a virtual journey around the world! You can also have a look at my pinterest although it’s not as interesting as Blue Pueblo is.

Sokkal érdekesebb az, hogy mennyi szépség mellett megyünk el nap, mint nap, mert egyszerűen nincsen időnk felnézni annak a régi épületnek a domborművekkel díszített homlokzatára, aminek a lábunk előtt omladozó komor falai kísérnek munkába és onnan haza reggel és este. Aztán egyik nap majd arra eszméltek, hogy az épület eltűnt és csak bontási törmelék maradt utána és akárhogy próbáljátok felidézni, hogy milyen épület állt ott, nem fog menni. Mert soha nem láttátok. Néztétek (vagy még azt sem), de nem láttátok. Szar érzés. Megéri?

kálvária

What is interesting, that I realized again looking at all these wonderful photos is how many beauty we just walk past each and every day. Just because we don’t have time to look up at the embossed facade of that old building of which we only see the crumbling walls that we pass by every morning and evening, to and from our workplaces. One day you’ll realize that the building is not there anymore, it’s just a building site, a pile of waist that’s about to disappear too and no matter how hard you’ll try to remember what the building -that once stood there- was like, you won’t be able to remember. Because you never had a look. Or you had, just haven’t really seen it. Now, that feeling sucks.

Egy apró tipp: ha rossz a hangulatotok, vegyetek egy mély lélegzetet és szánjatok rá 10 percet-fél órát a szabadidőtökből, hogy elmenjetek sétálni. Kapcsoljatok át turista üzemmódba és lássátok a környéket úgy, ahogy előtte soha sem. Lássátok meg a sok szépet, ami körülöttetek van! Mert a lelki béke és a boldogság NEM a nagy dolgokon múlik.

százszorszép

Észrevennéd? / Would you spot it?

Quick tip: when you feel down, take a deep breath and give yourself 10 minutes-half an hour to go for a walk. Turn “tourist mode” on and have a look around as if you’ve seen the place for the very first time. Note all those details you haven’t spotted yet, see the beauty that’s all around you. Because inner peace and happiness comes more from the small things than the big ones.

xoxo Dorie

Advertisements

4 thoughts on “Blue Pueblo & pinterest

  1. Pingback: Pinterest: kipróbáltam / liked it – tried it « The WORLD is MINE

  2. Pingback: Pinterest: kipróbáltam / liked it – tried it #2 | The WORLD is MINE

  3. Pingback: Blue Pueblo & pinterest | The WORLD is MINE

  4. Pingback: Van saját gepárd cicám! / I’ve got my own cheetah! :D | D for Diamond

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s