Az utazás öröme… / Joy of travelling

Amikor már teljesen kiidegelted magad azon, hogy lesz-e időre szállásod (És végre van és jó helyen és jó áron.) és befér-e minden a bőröndbe (Létezik, hogy ennyire könnyű? Létezik.) és elég lesz-e a sebtében felszedett nyelvtudás (De mennyire. Hogy nem.), akkor szépen felülsz a repülőre és jönnek a következő kételyek…

When you’re over all the craziness of finding a place to stay, packing your suitcase and accepting that your language skills – you developed in only a few months at home – won’t help you the least bit, you catch your flight and start to worry about totally different matters…

Mert az addig rendben van, hogy a barátokat, akikkel Moszkvában találkoztunk már évek óta ismertem. De azért egy internetes ismeretség – még akkor is, ha több, mint egy évtizedre nyúlik vissza – az csak internetes ismeretség. Persze minden szép volt és jó és vártak rám a beszálló kapuval szembeni bárban és NAGYON furcsa volt személyesen találkozni velük. Dehát az élet már csak ilyen. Az ember legjobb barátai van, hogy nem azok, akik a szomszédban laknak.

It’s okay that I knew my friends – whom I met at Moscow airport – for long years via the internet, but it was my very first time meeting them personally. Of course everything was allright. They were waiting for me in the bar in front of our boarding gate and although it was VERY strange to meet them live it was just awesome. I mean really. They are as great people as I expected them to be. I luv my friends!

Az Aeroflot légitársaságot választottuk, mert az a legolcsóbb. Hát istenem, nem engedheti meg mindenki magának az első osztályt. Addig aggódtam az utazás előtt, amíg egy repülés-őrült barátom fel nem homályosított, hogy a gép, amivel repülni fogok elég új típus, rendben lesz. Ő pedig ért a gépekhez és hittem neki.

We chose Aeroflot to fly with, because it was the cheapest. No, I can’t afford first class. What a pity. I was a bit worried about the aircraft, but a plane-loving friend told me the airbus we were to travel with is pretty much a new type so I calmed down.

aeroflot beszállás

Seremetyevo Moszkva

És nem is volt igazán probléma. Meglepett ugyan, hogy meleg volt a gépen. Ahhoz voltam szokva, hogy a repülőn mindig fázom. Hát ezen az úton nem. Szerencsére kényelmesen és rétegesen öltöztem, amit javaslok mindenkinek, aki hosszabb útra indul. Én be szoktam rakni egy kis papucsot is a kézipoggyászomba és ahogy felszálltam a gépre átveszem a cipőmet.

The flight was allright, although so far I was used to feeling cold during the flights and it was really hot on the plane. I suggest wearing several layers of comfortable clothes for a long flight and taking a pair of slippers on board with you.

Bár jó buli az ablak mellett ülni, hosszú útra mégis inkább a folyosó melletti üléseket javaslom, mert, ha nem ismerős ül mellettünk kellemetlen érzéseket kelthet bennünk, amikor mozogni szeretnénk és meg kell kérni utastársunk, hogy engedjen ki, engedjen vissza. Egy-két óra egyhelyben ülve még hagyján, de 6-8-10 órás repülőúton mindenképpen sétálgassunk a sorok között, végezzünk átmozgató tornagyakorlatokat és pont felejtsük el azt a buta érzést, hogy “mit gondolnak a többiek”.

Although I myself find sitting next to the window more interesting as well, chose those seats for short flights only. It’s okay sitting – more or less without moving – for a few hours, but when it comes to a flight 6-8-10 hours long, take the aisle seats. It’s going to facilitate your moving around. Walk around on the plane and do some exercizing during a long flight. And just forget about what others might think.

Ilyen távon még a legolcsóbb utakon is 3x-i étkezést biztosítanak és teljes szórakoztató rendszer áll rendelkezésre. Hallgathatunk zenét, nézhetünk filmeket (általában eredeti nyelven), játszhatunk buta kis játékokat. Kitalálhatjuk hogy a ch_ me_ _o_ (chameleon) az chamelot, amivel új állatfajt alkotunk. És rájöhetünk, hogy a Csizmás, a kandúr egy vacak marketing fogás, ami kb. a 8 éveseknek még tetszeni fog. Ellenben a Számos pasas (ismét kérdem én: MIÉRT?) igazán kedves kis romantikus komédia, amit azóta volt “szerencsém” magyar szinkronnal, teljes terjedelmében is megtekinteni… Ha beszéltek angolul, akkor inkább maradjatok az eredeti nyelvű verziónál!

Long distance, even with the cheapest flights we can expect a main meal and two supporting meals during the flight and a full range of entertainment to chose from. We can listen to music, watch films – even the newest hits from the cinemas – and we can play games designed for children. No bigger fun than creating a new species of animal: chamelot, when trying to figure out ch_ me_ _o_ (chameleon). Anyway, I had to realize Puss in boots is a weak attempt to squeeze some more money out of the Shrek series while What’s your number is my new number one film to watch when I’m in a girly mood. Although from the airplane version they cut out some adult scenes which you wouldn’t really need anyway.

Azt hiszem így ennyit most az utazásról. Amire mindig figyeljetek oda, hogy a szúró-vágó eszközöket és a 100ml-nél nagyobb folyadékokat (tusfürdő, parfüm stb) a feladott bőröndbe csomagoljátok el, különben elveszik. A fedélzetre felvihető és tiltott termékek listáját megtaláljátok a légitársaságok honlapján. Öltözzetek rétegesen és kényelmesen és vigyetek magatokkal egy kisebb papucsot vagy egy vastag zoknit, ne cipőben üljétek végig a sok órás utakat. És mindenképpen mozogjatok, sétáljatok, tornázzatok az út alatt! Ha pedig van érdekes repülős élményetek, ne féljetek megosztani velem és a többi olvasóval!

That’s it for this entry now. Don’t forget to put all sharp tools and 100ml or bigger liquids (shower gels, perfumes etc) into your suitcases. You can check the forbidden articles list on the home sites of the airlines. Dress comfortably and layered and take a pair of slippers or a thick pair of socks with you on board. Move around, walk and do exercizes during the flight! And if you’ve got any fun stories about flying, don’t hesitate to share with us!

üdvözölnek Japánban

Narita Japán

xoxo Dorie

Advertisements

One thought on “Az utazás öröme… / Joy of travelling

  1. Pingback: Az utazás öröme… / Joy of travelling | The WORLD is MINE

Leave a Reply / Most szólj hozzá

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s